Skip to main content
0497 – 820 220 info@polyworkx.nl

Dakkapel

Polyworkx

Polyworkx levert maatwerk dakkapellen tot 14 meter. Deze op maat gemaakte dakkapellen zijn vervaardigd uit hoogwaardig polyester. In onze eigen fabriek kunnen we iedere dakkapel de gewenste look geven. Je krijgt alle ruimte om een dakkapel naar wens samen te stellen. Zo kun je de stijl van de dakkapel zelf bepalen en heb je de keuze uit vrijwel alle RAL-kleuren.

Past een klassieke stijl bij jouw woning? Dan is een houtlook wellicht een goede keuze. Is jouw huis nieuwbouw? Kies dan een moderne dakkapel. Bovendien bepaal je ook de afwerking van de boeidelen.

Bekijk onze referentieprojecten

Polyworkx werkwijze

 • Polyworkx Dakkapel advies

  Advies afspraak in onze showroom

  Tijdens een afspraak in onze showroom bespreken we jouw wensen en behoeften. In de showroom kun je ook alle gewenste opties en accessoires bekijken. Denk bijvoorbeeld aan een insectenhor of een rolluik. Op basis van jouw wensen stellen we een offerte samen.

 • Inmeten dakkapel

  Ga je akkoord met de offerte? Dan komen wij de dakkapel bij je thuis inmeten.

  Jouw dakkapel wordt opgemeten door één van onze specialisten om er zeker van te zijn dat wij de dakkapel volgens de juiste maten produceren. 

 • Pand Polyworkx

  Vergunning & Productie

  In deze fase is het van belang om te checken of er een vergunning moet worden aangevraagd voor het plaatsten van de dakkapel. Als alles is goedgekeurd, wordt jouw dakkapel in onze eigen fabriek gefabriceerd.

 • Plaatsen dakkapel

  Nadat de dakkapel in onze fabriek gereed is, wordt de dakkapel vervolgens in zijn geheel op transport gezet en door de kraan op het dak gehesen. Onze monteurs plaatsen de dakkapel binnen één dag. 

 • Controle en plaatsen van extra opties

  Jouw dakkapel is na akkoord van de offerte binnen 6 tot 12 weken geplaatst. Mocht je toch nog enkele toevoegingen aan de dakkapel willen, dan komen wij deze graag plaatsten.

 • 15 jaar garantie

  Wij bieden standaard 15 jaar garantie op de constructie.

Wat kun je doen ter voorbereiding?

Lees het in ons voorbereidingsdocument

graden dakkapel meten met gradenboog Smart Protactor

Polyworkx veelgestelde vragen

Hoe ziet het fabricatieproces eruit?

Het fabricageproces van een prefab dakkapel vindt plaats onder volledig gecontroleerde omstandigheden met een stabiele temperatuur en luchtvochtigheid en zorgvuldige stofafzuiging. Dat garandeert een constante hoge kwaliteit. De productie duurt in de regel slechts enkele dagen. Die tijd is vooral nodig om de dakkapel met jouw specificaties nauwkeurig te construeren en om het composietmateriaal en de aansluitend aangebrachte composietlagen optimaal te laten uitharden. Hierdoor ontstaat de best mogelijke kwaliteit voor uw prefab dakkapel. Is jouw dakkapel gereed voor levering? Dan nemen we contact met je op en maken we een afspraak om de prefab dakkapel te komen plaatsen en monteren.

Hoelang duurt het plaatsen van een dakkapel?

Nadat de dakkapel in onze fabriek gereed is, wordt vervolgens uw dakkapel in zijn geheel op transport gezet en door de kraan op het dak gehesen. Daar heeft een deskundige montageploeg eerder die dag de plaatsing voorbereid. Het gat in het dakvlak is hooguit enkele uren open. Dat is vooral prettig voor jou, maar ook voor de monteurs, die zich zo minder hoeven te bekommeren om hun veiligheid. Het grootste deel van hun tijd kunnen ze zich aan de veilige binnenzijde volledig concentreren op hun taak: het goed monteren van uw prefab dakkapel. Aan het einde van de dag is de klus geklaard. Dat is het grote voordeel van prefab. Een prefab dakkapel wordt daarmee binnen één dag geplaatst. 

Zijn prefab dakkapellen van goede kwaliteit?

Ja, prefab dakkapellen zijn over het algemeen van uitstekende kwaliteit. Ze worden geproduceerd in een gecontroleerde fabrieksomgeving, wat resulteert in een nauwkeurige constructie en consistente kwaliteit. Bovendien kunnen prefab dakkapellen snel en efficiënt worden geïnstalleerd.

Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van een prefab dakkapel?

In de meeste gevallen kun je een prefab dakkapel aan de achterzijde van de woning zonder bouwvergunning plaatsen. Voor het plaatsen van een dakkapel aan de voorkant of zijkant van het huis, heb je in de meeste gevallen wel een bouwvergunning nodig.
Meer informatie hierover is te vinden op de website van de gemeente waarin je woont. Uiteraard kunnen wij je wel adviseren over de benodigde vergunning en in contact brengen met een bouwexpert die kan helpen bij het aanvragen van de benodigde vergunning.

Kan ik een prefab dakkapel aanpassen aan mijn wensen en behoeften?

Ja, prefab dakkapellen kunnen vaak worden aangepast aan uw specifieke wensen en behoeften. Dit omvat opties zoals verschillende afmetingen, materialen, kleuren en afwerkingen.

Met welke isolatiewaarde werkt Polyworkx?

Volgens het Bouwbesluit moet deze minimaal aan een RC-waarde van 3,5 m2 K/W voldoen. De RC-waarde is de totale warmteweerstand van een constructie, d.w.z. de weerstand van een constructie tegen warmte doorgang. Een polyester dakkapel van Polyworkx heeft een RC-waarde van 6,0 m2 K/W.

Stijgt de waarde van mijn huis als ik een dakkapel laat plaatsen?

Ja, doordat er extra woonruimte ontstaat, zal de waarde van jouw huis stijgen.

Stel jouw ideale dakkapel samen in slechts 3 stappen

1

Kies de zijwang afwerking

Natuurlijke structuur
Modern glad
Sfeervolle schroten

Natuurlijke structuur

De natuurlijke structuur geeft de dakkapel een matte uitstraling.

Modern glad

De gladde structuur geeft de dakkapel een moderne uitstraling.

Sfeervolle schroten

Deze zijwangen geven de dakkapel een houtlook.

2

Kies het type boeideel

Boeideel glad
Modern glad
Sfeervolle schroten

Modern

Zorgt voor een strakke afwerking

Traditioneel

Zorgt voor een tijdloos karakter

Klassiek

Zorgt voor een sierlijke uitstraling

3

Kies een RAL-kleur

Standaard RAL kleuren

Wit – Crème wit – Antraciet
RAL / 9010 / 9001 / 7016 

RAL-kleur naar wens

Hiervoor kunt u een RAL-kleurenwaaier raadplegen. 

POLYWORKX – Gerealiseerde projecten

Dakkapel Valkenswaard
Polyworkx Dakkapel Bergeijk
Polyworkx Dakkapel Eersel
Polyworkx_Dakkapel_Creme_Bladel
Dakkapel Bladel
Netersel dakkapel

Meer ruimte op zolder?

Meer ruimte op zolder voor een extra slaapkamer? Of wilt je een kantoor om effectiever te kunnen thuiswerken?

Hoe dan ook, met een dakkapel krijg je meer ruimte en licht op zolder en daardoor meer woongenot. Daarnaast is het een investering in je woning, want een dakkapel betaalt zichzelf terug.

Polyworkx Dakkapel Eersel