Materiaal

Een dakkapel kan zijn gemaakt van verschillende soorten materialen. Vroeger waren dakkapellen meestal gemaakt van hout, af en toe in combinatie met zink of andere metalen. Soms wordt ook nu nog speciaal gekozen voor deze materialen, bijvoorbeeld omdat een authentieke uitstraling nodig is. Meestal valt de keuze nu op een moderne variant daarvan, zoals Metalresin, een combinatie van polyester en metaaldeeltjes. 

Steeds vaker wordt gekozen voor een dakkapel van kunststof. Dit soort dakkapel biedt namelijk enkele belangrijke voordelen.


Een polyester dakkapel oogt modern en wanneer deze is gemaakt van een goede kwaliteit kunststof, dan is deze ook onderhoudsarm. Dat is voor u als eigenaar natuurlijk prettig. Het betekent dat er na het plaatsen niemand meer het dak op hoeft om de dakkapel te schilderen, omdat alleen de jaarlijkse schoonmaak al voldoende is.

 

Een ander groot voordeel van de prefab kunststof dakkapel is dat deze veel beter is geïsoleerd dan traditionele dakkapel soorten. Bij een Polyworkx dakkapel passen we namelijk een speciale sandwichconstructie toe. 

 

Deze ‘naadloze dakkapel’ bestaat daardoor uit één stuk en heeft geen naden en kieren. Dat vermindert de kans op lekkages en er zijn er geen koudebruggen. De isolatiewaarde van dit soort dakkapellen ligt daardoor ver boven de normen van het bouwbesluit. 

Polyester dakkapel

Een polyester dakkapel van Polyworkx Dakkapel is zeer sterk en licht van gewicht. Polyester, of liever gezegd composiet, is een kunststof met zeer hoogwaardige materialen waardoor het een kwaliteitsproduct is. 

Een kunststof dakkapel van Polyworkx Dakkapel is sterk, heeft uitstraling en gaat een leven lang mee. Aan het oriënteren naar een dakkapel van kunststof? Het is absoluut de investering waard. Geniet van meer woonruimte, meer lichtinval, een waardevermeerdering van uw huis en bespaar op energiekosten. 

Kortom, extra woonplezier met een dakkapel van Polyworkx.

Polyester dakkapel

De best denkbare isolatie

Polyworkx kunststof dakkapellen worden beter geïsoleerd dan de traditioneel gebouwde. Door de doorlopende isolatie en de speciaal ontwikkelde sandwichconstructie zijn er geen koudebruggen.

De RC-waarde geeft de warmteweerstand van de totale constructie aan. Hoe hoger het getal, hoe beter de warmteweerstand, hoe beter de isolatie.

De dakkapellen van Polyworkx hebben met een RC-waarde 6.0 m2 K/W de hoogste isolatiewaarde en dat is energiebesparend waar u direct van profiteert.

Prefab Dakkapel Antraciet
Prefab fabricage Dakkapel