Raamdecoratie

Een dakkapel zorgt voor ruimtewinst en maakt van een zolder een aangename ruimte met flink wat lichtinval. Afhankelijk van de plek op het huis zorgt een dakkapel ook voor meer zonlicht en daarmee dus ook meer warmte en dat kan op sommige momenten hinderlijk zijn. Om zowel de hoeveelheid daglicht als warm zonlicht te kunnen afstemmen op de gebruiksfunctie van de ruimte, kan dakkapel raamdecoratie een oplossing zijn.

Een Polyworkx dakkapel is gemaakt van polyester en daardoor onderhoudsarm en uitstekend geïsoleerd. Het is natuurlijk eeuwig zonde om bij het bevestigen van de raamdecoratie te boren en schroeven in uw kunststof dakkapel. 

 

Ook openen de draaikiep-ramen van een dakkapel naar binnen. Wanneer u gewone raamdecoratie in het plafond schroeft, zullen de ramen niet goed open kunnen. Het kiezen van dakkapel raamdecoratie is zo een kleine uitdaging. 

Wij leveren raamdecoratie voor kunststof dakkapellen. De raambekleding wordt op een speciale manier bevestigd. De ramen kunnen daardoor nog steeds kunnen kiepen en draaien. 

Mogelijkheden raamdecoratie

Dakkapel raamdecoratie kan op verschillende manieren worden bevestigd. Kiest u voor bijvoorbeeld plissé of jaloezieën raambekleding, dan heeft u de keuze uit onder andere:
 

  1. Raamdecoratie in het glas, ofwel in de glas spouw tussen het binnen- en buitenglas. U kunt deze bedienen door magnetische bediening op het glas. Een groot voordeel is dat u de raamdecoratie nooit schoon hoeft te maken.
  2. Inzet raamdecoratie, deze wordt aan de binnenkant van het kozijn in een aluminium frame geplaatst.

Soorten dakkapel raamdecoratie 

U kunt uw nieuwe dakkapel compleet met raamdecoratie laten leveren. U heeft daarbij keuze uit onder meer de volgende soorten dakkapel raambekleding en decoratie. 

Rolgordijnen 

Afhankelijk van de breedte van uw dakkapel kunt u kiezen voor één of meerdere rolgordijnen naast elkaar. Wilt u de ruimte kunnen verduisteren, dan adviseren we u een rolgordijn met zijgeleiding en cassette.  

Jaloezieën 

Er zijn zowel houten als aluminium jaloezieën voor dakkapellen. U heeft de keuze uit één grote jaloezie over de hele breedte van de dakkapel of u kiest voor meerdere kleinere jaloezieën naast elkaar. Voor een dakkapel met draai kiep raam is een jaloezie een uitstekende keuze. In dat geval wordt een geleider aangebracht waarmee de jaloezie wordt ingespannen op het kozijn en deze in iedere raam stand op de juiste plek blijft. Jaloezieën verduisteren nooit volledig, want er kan altijd wat licht tussen de lamellen door. Een voordeel van dit soort raamdecoratie is privacy middels een eenvoudige bediening. 

Plissé raambekleding 

Ook voor een dakkapel zijn plissé gordijnen leverbaar. Heeft uw dakkapel een draai-kiepraam, dan is een spankoord plissé een goede keuze. Plissé raambekleding is in verschillende varianten verkrijgbaar, waaronder (semi) transparant en verduisterend. De laatste is een goede keuze voor een dakkapel in de slaapkamer. 

Shutters

Dakkapel shutters worden op maat gemaakt. Het raam is zo perfect afgedekt, ook wanneer deze een afwijkende vorm heeft. Shutters verduisteren niet compleet, want in de gesloten stand kan er altijd wat licht tussen de lamellen doorkomen. 

Horren 

Ramen van een dakkapel zijn door hun relatief kleine formaat bij uitstek geschikt voor een insectenhor. Opent het raam naar buiten, dan kunt u kiezen voor een raamhor of rolhor. Heeft u een kiepraam, dan is een inzethor een uitstekende optie.