Zonwering dakkapel

Met een dakkapel wordt een donkere zolder een aangename ruimte. U profiteert niet alleen van flink meer lichtinval en extra mogelijkheden om te ventileren. Door het zonlicht kan de kamer ook opwarmen. Dat is comfortabel in de koudere wintermaanden, maar misschien iets teveel van het goede op de écht zonnige dagen. Wanneer u een nieuwe dakkapel laat plaatsen, waarom kiest u dan niet direct voor een dakkapel met zonwering?

Waarom zonwering bij uw dakkapel 

Een Polyworkx dakkapel is goed geïsoleerd en warmte en kou blijven gemakkelijk buiten. Het glas isoleert én werkt als een filter, waardoor de in het zonlicht aanwezige uv-straling zal weerkaatsen. Glas laat infraroodstraling wel door en het is juist die straling die warmte afgeeft en de temperatuur in huis laat stijgen. 

 

De felle zomerse zonnestralen zullen de temperatuur juist in de zomermaanden misschien iets te snel laten oplopen. Helemaal wanneer de dakkapel wordt geplaatst op een zuidgericht dak. Zonwering op de dakkapel is in dat geval een uitkomst. Niet alleen het felle zonlicht wordt tegengehouden, maar zonwering verhoogt ook uw privacy. Overburen of mensen op straat kijken door de zonwering minder gemakkelijk bij u naar binnen. 

 

Drie belangrijke voordelen van dakkapel zonwering: 

  1. Fel zonlicht kan worden geweerd
  2. Minder snelle opwarming van de woning
  3. Meer privacy

Mogelijkheden zonwering op uw dakkapel 

De dakkapel zonwering wordt aan de buitenzijde gemonteerd. Het is dus niet hetzelfde als het aanbrengen van zonwering aan de binnenkant, zoals bijvoorbeeld (rol)gordijnen of jaloezieën. Een groot voordeel van zonwering aan de buitenkant is dat het zonlicht (en dus ook de opwarmende infraroodstraling) buiten al wordt geweerd en niet door het raam kan schijnen. De ruimte zal daardoor op zonnige dagen koeler blijven of in ieder geval minder snel warm worden. Een dakkapel met zonwering laten plaatsen? U heeft keuze uit diverse soorten dakkapel zonwering. 

Rolluik 

Kiest u voor een rolluik dakkapel, dan kiest u daarmee niet alleen voor zonwering en verduistering, maar vergroot u ook de veiligheid. Het rolluik wordt achter het boeideel geplaatst en is mooi weggewerkt in de dakkapel. Een rolluik is effectief tegen zonlicht, maar heeft ook een isolerende en zelfs geluidswerende werking. Dat maakt een rolluik ideaal om omgevingsgeluiden, bijvoorbeeld van buitenspelende kinderen, vliegtuigen of verkeer, te dempen. 

Screens 

Screens en rolluiken zijn niet hetzelfde. Bij een dicht rolluik is het niet meer mogelijk om naar buiten te kijken. Omdat het doek van binnenuit enigszins doorzichtig is, kunt u bij screens wel naar buiten kijken. Tegelijkertijd voorkomt u wel dat mensen naar binnen kunnen kijken. Duidelijk mag zijn dat screens minder inbraakveilig zijn dan een rolluik. Een dakkapel met screens is dan ook een goede keuze wanneer u het belangrijk vind om zonlicht te weren, de kamer wil kunnen verduisteren en privacy hoog op uw wensenlijst heeft staan. 

Kleurkeuze rolluiken of screens 

Uw Polyworkx dakkapel is leverbaar in praktisch iedere kleurstelling. Kiest u voor een dakkapel met zonwering, dan zult u ook een keuze moeten maken voor de kleur van het rolluik of screens. De meeste mensen kiezen voor dezelfde kleur als de kozijnen, zodat de geleiders niet opvallen. Dat hoeft natuurlijk niet, want de zonwering kan net zo goed in een kleur worden uitgevoerd die contrasteert bij de zijwangen, dakkapel kozijnen of de boeidelen. 

Bediening zonwering dakkapel 

Kiest u voor buitenzonwering, dan adviseren we u te kiezen voor elektrische rolluiken of screens. U kunt ze op eenvoudige wijze bedienen via een wandschakelaar of een afstandsbediening. Een elektrische bediende zonwering op uw dakkapel geeft natuurlijk veel comfort, maar het is niet de goedkoopste dakkapel zonwering. Manueel bediende zonwering is een voordelige keuze, maar hou er wel rekening mee dat bij een brede dakkapel er ook een breed rolluik nodig is en dit zwaar kan zijn.

Maak gerust een afspraak in onze Showroom om de mogelijkheden van dichtbij mee te maken.