Wat is een prefab dakkapel?

Tot pakweg een jaar of 15 terug werden de meeste dakkapellen ter plekke op het dak gebouwd. Een arbeidsintensief en soms zelfs gevaarlijke klus. Op schuine daken is het – ook voor vakmensen –  onhandig werken. De laatste jaren is er een verandering zichtbaar in de manier waarop dakkapellen worden geplaatst. Steeds vaker wordt er gekozen om de dakkapel te bouwen in een overdekte ruimte en niet meer op het dak zelf. We noemen dat prefabricage, of gewoon in het kort ‘prefab’. 

Polyworkx Dakkapel is specialist in maatwerk dakkapellen die prefab geleverd worden

We krijgen dan ook regelmatig de vraag wat het verschil is tussen prefab en maatwerk en welke van deze twee de betere keuze is. Ons antwoord: Waarom kiezen? Kies voor een op maat gemaakte polyester dakkapel die ook nog eens kant-en-klaar wordt geleverd.

Waarin verschillen prefab en maatwerk dakkapellen?

Wanneer we het hebben over een prefab dakkapel, bedoelen we daarmee een dakkapel die kant-en-klaar bij het huis aankomt en dan direct op het dak kan worden geplaatst. Een maatwerk dakkapel, soms ook wel eens traditionele dakkapel genoemd, wordt ter plekke opgebouwd op het dak. 


Een prefab dakkapel komt kant-en-klaar

Een prefab dakkapel wordt in de fabriek gebouwd en vervolgens op de dag van de levering naar de woning getransporteerd. De dakkapel staat dan al in elkaar en dus kan de prefab dakkapel met behulp van een kraan direct op de juiste plek worden gehesen. De kant-en-klaar geleverde dakkapel kan daardoor al binnen één dag worden geplaatst. 

 

Bovendien is de ‘prefab’ door de efficiënte productiemethodes ook nog eens een stuk goedkoper dan een dakkapel die nog volledig op het dak moet worden opgebouwd.

Constante kwaliteit

In de fabriek zijn ideale omstandigheden voor het produceren van de dakkapellen. Stof, regen, wind en andere ‘spelbrekers’ spelen binnen in de werkplaats geen rol en er hoeft ook niet langer op hoogte te worden gewerkt. Van een prefab dakkapel kunt u daarom verwachten dat deze netter en preciezer is afgewerkt. Een ander groot voordeel van een prefab dakkapel is dat u minder overlast van de verbouwing zult hebben, met dank natuurlijk aan de snelle plaatsing.

Voordelen prefab dakkapel

●      Sneller te plaatsen en dus minder overlast voor u;

●      Gebouwd onder constante en gecontroleerde omstandigheden, dus betere kwaliteit;

●      Goede kwaliteitscontrole.

Voordelen maatwerk dakkapel

●      Veel keuzevrijheid in het ontwerp, materialen en afmetingen van de dakkapel;

●      Een maatwerk dakkapel kunt u perfect laten aansluiten op de rest van het huis.

Prefab Dakkapel Heezerweg Eindhoven
Polyworkx Dakkapel Eersel

Beste van twee werelden: een op maat gemaakte prefab dakkapel

Naast de prefab en maatwerk dakkapel is er ook een derde optie. De Polyworkx dakkapel is een maatwerk dakkapel die kant-en-klaar bij u wordt afgeleverd. Het beste van twee werelden dus.
 
Met een maatwerk prefab dakkapel heeft u de keuze uit allerlei soorten dakkapellen, die ook nog eens in verschillende afmetingen, materialen en zelfs kleurstellingen zijn te leveren. Er zijn twee productlijnen met diverse mogelijkheden, opties en afwerkingsniveaus. Zo kunt u dus profiteren van zowel de voordelen van prefab als maatwerk.
 

Maatwerk prefab dakkapel laten plaatsen

Afhankelijk van het soort dakkapel dat uw voorkeur heeft, kunnen de kosten voor de dakkapel snel oplopen. Onder andere de dakkapel grootte, het materiaal, de kosten voor het plaatsen, het soort dak en, niet te vergeten natuurlijk, uw eigen wensen en voorkeuren hebben invloed op de uiteindelijke prijs.
 
Wilt u een dakkapel laten plaatsen? Ga dan altijd eerst na of er een vergunning nodig is. Wanneer de dakkapel ook nog eens leidt tot meer duurzaamheid, dan zijn er mogelijk zelfs subsidies voor het plaatsen van de dakkapel. Zo kunt u de kosten voor de prefab dakkapel verlagen.
 
Een dakkapel laten plaatsen is een goede investering in uw woning. U zult direct profiteren van de extra ruimte en de toegenomen hoeveelheid licht in uw woning. Ook zal de waarde van uw woning stijgen. Wanneer u kiest voor een op maat gemaakte prefab dakkapel van Polyworkx, dan profiteert u van zowel de voordelen van maatwerk als van prefab.

Heeft u vragen over de verschillende soorten dakkapellen of bent u op zoek naar informatie en/of advies over het laten plaatsen van een dakkapel? Neem contact met ons op of kom eens langs in onze dakkapel showroom in Eersel, Noord-Brabant.