Bestaande dakkapel vervangen of renoveren?

U kunt kiezen om uw dakkapel te vervangen, maar vanzelfsprekend is ook renoveren een optie. Is de binnenzijde van de dakkapel nog in redelijke staat, dan kan renoveren goedkoper uitvallen. Toch levert in de meeste gevallen compleet vervangen van een dakkapel (vergeleken met renovatie) de meeste voordelen op.

Bestaande dakkapel renoveren of vervangen

Bestaande dakkapel vervangen of renoveren?

U kunt kiezen om uw dakkapel te vervangen, maar vanzelfsprekend is ook renoveren een optie. Is de binnenzijde van de dakkapel nog in redelijke staat, dan kan renoveren goedkoper uitvallen. Toch levert in de meeste gevallen compleet vervangen van een dakkapel (vergeleken met renovatie) de meeste voordelen op.

Renovatie of een nieuwe dakkapel?

Een nieuwe Polyworkx dakkapel is gebouwd volgens de laatste technieken en voldoet aan de hoogste standaarden. Het aanschaffen van een nieuwe dakkapel valt daardoor, zeker op de lange termijn, een stuk voordeliger uit. 

 

Heeft uw dakkapel zo veel onderhoud nodig dat er gesproken kan worden van een complete dakkapel renovatie, dan adviseren we u een nieuwe dakkapel te laten plaatsen.

Renoveren is soms interessant

Wanneer de dakkapel nog in redelijke staat verkeert kan renovatie een interessante optie zijn. Blijft de renovatie enigszins beperkt dan kan dat vriendelijk zijn voor uw portemonnee. Hou daarbij wel in uw achterhoofd dat een dakkapel renoveren minder duurzaam is dan deze te vervangen door een moderne kunststof dakkapel. 

 

Is uw doel om de kosten nu zo laag mogelijk te houden, dan kunt u natuurlijk kiezen voor dakkapel renovatie. Renoveren is namelijk goedkoper dan deze vervangen door een nieuwe dakkapel. Dat is ook logisch, want bij een renovatie wordt een groot deel van de bestaande constructie hergebruikt en worden slechts bepaalde elementen vervangen. 

 

Bij een dakkapel renovatie wordt vooral de buitenkant van de dakkapel aangepakt. Na het renoveren kunt u weer vooruit en bent u voorlopig verlost van terugkerend dakkapel onderhoud. Geeft u toch de voorkeur aan een onderhoudsarme dakkapel, kies er dan voor om de dakkapel te vervangen door een kunststof dakkapel van Polyworkx. 

Voordelen van vervangen

Het laten plaatsen van een nieuwe dakkapel is misschien iets duurder dan renovatie. Toch levert het kiezen voor een nieuwe dakkapel u onder aan de streep meer voordeel op.

Meerwaarde voor uw woning

De meeste kopers zijn op zoek naar een huis dat al helemaal ‘af’ is. Het laatste waar ze zin in hebben zijn allerlei verbouwingen of het renoveren of vervangen van een dakkapel. Is uw woning al uitgerust met een moderne onderhoudsvrije dakkapel, dan heeft uw woning een duidelijke plus. Het laten plaatsen van een dakkapel zorgt direct voor een waardevermeerdering van uw woning.

Energiezuiniger

Een Polyworkx dakkapel is vervaardigd uit moderne en duurzame kunststof materialen en voorzien van goede isolatie. De dakkapel is daarmee ook een stuk energiezuiniger. Een kunststof dakkapel van Polyworkx is met een RC-waarde van 6,0 m2 K/W namelijk extreem goed geïsoleerd.

 

De nieuwe dakkapel is hiermee beter geïsoleerd tegen kou. Het voordeel van de goede isolatie van een polyester dakkapel is goed te merken op warme zonnige dagen; op zolder zal het merkbaar koeler en behaaglijker zijn. Dat kan nét dat verschil betekenen tussen wel of geen airco op zolder.

Passende uitstraling

Onze dakkapellen worden onder ideale omstandigheden gebouwd in onze eigen fabriek en in één geheel op het dak geplaatst. Een prefab dakkapel dus, maar dan wel maatwerk. U kunt de dakkapel dan ook volledig naar wens samenstellen. 

 

Renoveert u uw woning of zijn er grote veranderingen aan de gevel, dan kunt u kiezen voor een nieuwe dakkapel die volledig bij de uitstraling van uw woning past. Los van de nieuwe, moderne looks profiteert u met vervangen in plaats van renoveren ook nog eens van de enorme technische vooruitgang die er afgelopen jaren is geboekt voor kunststof dakkapellen. 

Kosten van een dakkapel renovatie

In tegenstelling tot de moderne Polyworkx dakkapel, bestaat de klassieke dakkapel uit verschillende elementen. Hoe meer delen er bij de dakkapel renovatie vervangen moeten worden, hoe hoger de uiteindelijke kosten voor het renoveren uit zullen vallen.

 

De kosten voor een renovatie komen al snel uit op ongeveer 70 tot 80% van de prijs van een nieuwe dakkapel met dezelfde afmetingen. Verhoudingsgewijs is een dakkapel renoveren dus best prijzig. Als niet alleen de buitenkant van de dakkapel aangepakt moet worden, maar óók de binnenkant gerenoveerd moet worden, dan kunnen de renovatiekosten zo ver oplopen dat het qua kosten eigenlijk alleen nog interessant is om een nieuwe dakkapel te laten plaatsen. 

Kiest u voor vervangen of renoveren van een dakkapel?

Hoe meer delen van uw dakkapel gerenoveerd moeten worden en hoe groter de technische verschillen tussen de bestaande en een nieuwe dakkapel (bijv. qua energiebesparing en onderhoud), hoe gemakkelijker de keuze te maken is tussen renoveren of vervangen van een dakkapel. 

 

Conclusie: bijna altijd heeft het plaatsen van een nieuwe dakkapel de voorkeur.

 

Schimmelvorming, verrotting en lekkages; zomaar enkele van de problemen die zich kunnen manifesteren zodra het einde van de levensduur van een dakkapel in zicht is. Reparatie of renovatie kan dan door de iets lagere kosten interessant lijken, maar wanneer de dakopbouw zo is verouderd en in zo’n slechte technische staat verkeert dat er veel en regelmatig onderhoud nodig is, dan is een dakkapel vervangen beter dan renoveren.

 

Verhelpen van problemen kost namelijk altijd geld. Helemaal wanneer problemen snel moeten worden aangepakt. Dat is natuurlijk bijna altijd het geval bij lekkages en vochtproblemen bij een dakkapel. Wanneer de kosten voor renovatie hoog zijn, dan is de keuze tussen een dakkapel vervangen of renovatie gemakkelijk te rechtvaardigen. Veel woningeigenaren die staan voor de keuze tussen een nieuwe dakkapel of toch renoveren: kiezen voor een nieuwe kunststof dakkapel van Polyworkx. 


Download onze onderhoudsfolder

Hoe maakt u uw dakkapel het beste schoon? Wij hebben het beschreven in deze folder.

Dakkapel modern glad
Dakkapel Modern Glad