Polyester Dakkapel

Bent u op zoek naar een dakkapel met goede isolatie en heeft u de voorkeur voor een dakkapel met weinig onderhoud, dan is een polyester dakkapel een zeer goede keuze. De dakkapel bestaat geheel uit kunststof waardoor er bijna geen warmteverlies is en deze een lange levensduur heeft. Een dakkapel van polyester heeft nog veel meer voordelen.

Fabricagemethode

Om de dakkapel te maken wordt gebruik gemaakt van een vorm (de matrijs) waarin de polyesterhars wordt gegoten. Onze polyester dakkapellen worden gebouwd volgens de sandwichmethode. De dakkapel bestaat daarmee uit een kern van polyurethaanschuim en daaromheen glasvezelmatten. 

 

Deze manier van bouwen geeft de polyester dakkapel zijn voordelen. Het Pur-schuim zorgt dat de dakkapel licht in gewicht blijft. Het schuim van polyurethaan heeft een uitstekende isolatiewaarde en de matten van glasfiber zorgen voor optimale stevigheid. Het polyester dat wordt gebruikt voor de dakkapellen is dan ook vergelijkbaar met het materiaal dat wordt gebruikt bij het bouwen van vliegtuigen. 

Kiest u voor een polyester dakkapel? Dan kiest u voor duurzaamheid en gemak. Deze dakkapellen staan bekend om hun lange levensduur en onderhoudsvrije karakter. Ze zijn extreem weersbestendig en behouden de kleur. Geen tussentijdse schilderbeurten meer, maar jarenlang genieten van prachtige polyester dakkapel.

Zijn er ook nadelen te noemen?

De voordelen van een polyester dakkapel komen hieronder uitgebreid aan de orde. Maar er zijn natuurlijk ook wel een paar minpunten te noemen. Zo is een polyester dakkapel duurder dan de gewone dakkapel gemaakt uit hout of een model dat slechts is afgewerkt met kunststof. Tegenover de wat hogere prijs staat wel weer dat een polyester dakkapel slechts weinig onderhoud nodig heeft en, niet te vergeten natuurlijk, een groot voordeel van polyester dakkapellen is de veel langere levensduur.

Voordelen van een polyester dakkapel

Kiezen voor een dakkapel van polyester biedt onder andere de volgende pluspunten.

1.   Polyester vraagt slechts weinig onderhoud

Polyester is enorm sterk en daardoor is de kans op beschadigingen klein. Eén van de voordelen van een polyester dakkapel is dus dat er zelden reparaties nodig zijn en dat er maar weinig onderhoud nodig is. Bij een dakkapel van polyester is een simpele (jaarlijkse) schoonmaakbeurt voldoende. Dit is natuurlijk een enorm verschil met de gewone houten dakkapel, die niet alleen regelmatig onderhouden moet worden, maar die ook nog eens iedere paar jaar een volledige schilderbeurt nodig heeft. 
 

2.   Geluids- en warmte isolatie

Bij de aankoopbeslissing is het van groot belang om te weten hoe goed uw dakkapel is geïsoleerd. Volgens het Bouwbesluit moet deze minimaal aan een RC-waarde van 3,5 m2 K/W voldoen. De RC-waarde is de totale warmteweerstand van een constructie, d.w.z. de weerstand van een constructie tegen warmte doorgang. 

 

Een polyester dakkapel van Polyworkx heeft een RC-waarde van 6,0 m2 K/W. De RC-waarde is een manier om het warmte-isolerende vermogen van een materiaal aan te geven. Voor deze waarde geldt: hoe hoger hoe beter. Een polyester dakkapel heeft dus een goede isolatie. Een ander voordeel van de goede isolatie is dat deze ook nog eens geluiddempend is. U zult dus minder overlast ervaren van bijvoorbeeld wind en regen of omgevingsgeluiden.
 

3.   Geen lekkages of tocht met een polyester dakkapel

Naast de vorm en uitstraling van de dakkapel is de dakbedekking een essentieel onderdeel om lekkages te voorkomen. We legden eerder uit dat een polyester dakkapel is vervaardigd uit één stuk. De dakkapel is daarmee dus volledig naadloos. De kans op lekkages is zo zeer klein en doordat naden en kieren ontbreken is de dakkapel ook nog eens tochtvrij. 
 

4.   Lange(re) levensduur

Een polyester dakkapel heeft een lange levensduur. In theorie gaat een dakkapel van polyester minimaal vijftig jaar mee, in de praktijk zelfs nog langer. Een polyester dakkapel heeft daarmee een langere levensduur dan een dakkapel met bekleding van kunststof platen of een dakkapel die volledig uit hout is opgetrokken. 

 

5.   Een polyester dakkapel is licht in gewicht

Het materiaal en de manier waarop de dakkapel van polyester is opgebouwd, zorgt voor een relatief laag gewicht. Dat geeft een polyester dakkapel voordelen. De dakconstructie zal bijvoorbeeld niet te zwaar belast worden. En om het gewicht van de dakkapel te dragen hoeft de dakconstructie dus ook niet te worden aangepast.
 

6.   Goed bestand tegen weersinvloeden

Polyester is weerbestendig en kleurvast. Een polyester dakkapel zal dan ook niet snel verkleuren onder de weersinvloeden.
 

7.   Voordelen op het gebied van duurzaamheid

Een dakkapel van polyester is een duurzame keuze. Het materiaal en de manier van bouwen zorgen voor goede isolatie. Dat helpt bij het besparen van energie. Maar ook het materiaal op zich is duurzaam. Polyester is namelijk volledig te recyclen. 

 

8.   Veel mogelijkheden qua kleur en uitstraling 

U heeft iets te kiezen, want de polyester dakkapel wordt op maat gemaakt en daarbij zijn alle RAL-kleuren en kleurcombinaties mogelijk. Een ander voordeel van een polyester dakkapel is dat ook de uitstraling of look te veranderen is. Van een gladde structuur, tot natuurlijk of zelfs houtlook schroten. 

 

Een dakkapel van polyester is dus niet alleen geschikt voor moderne nieuwbouwwoningen, maar past net zo goed bij een klassieke woning. We passen namelijk het uiterlijk van de dakkapel aan op de uitstraling van uw dak. 

 

Meer weten over de voordelen van een polyester dakkapel? Neem dan contact met ons op of kom eens langs bij onze showroom in Eersel.